top of page
  • Writer's pictureToimitus

Pulla Vehnänen ja yö puumajassa

Teos on kirjasarjan toinen osa. Sen on kirjoittanut ja kuvittanut Ninka Reittu. Kustantanut Otava vuonna 2023. Kirjasarjan aiempi osa Ystäväni Pulla Vehnänen on julkaistu vuonna 2021.


Tarina on kuvaus pienen Tylli nimisen tytön itsenäistymisretkestä puumajaan. Pulla Vehnänen on poni, Tyllin paras ystävä. Se on seuraamassa Tyllin touhuja ja aina valmiina halimaan jos halaukselle on tarvetta.

Eräänä aamuna Tylli herää huonolla tuulella ja piristääkseen tätä, Momma näyttää Tyllille salaisen puumajan omenapuun oksilla. Samantien Tylli ilmoittaa Mummille ja Mommalle muuttavansa puumajaan asumaan.

Illan tultua, kun kaikki tavarat on muutettu puumajaan, Tylliä alkaa hieman jännittää. Mummi ja Momma saattavat Tyllin majan juurelle ja varmistavat haluaako Tylli todella nukkua yksin puumajassa. Tylli on päättänyt itsenäistyä ja kiipeää puumajaan Pulla-ponin jäädessä alas laiduntamaan.

Tylli tutkii hetken tarrakirjaa ja syö mummujen laittamia eväitä. Pian hän kuitenkin kurkistaa ikkunan raosta ja huomaa Mummin ja Momman astelevan puumajan suuntaan. He pyytävät tulla myös puumajaan nukkumaan ja ihmeen kaupalla onnistuvat kiipeämään puuhun, vaikka edellisestä käynnistä on ainakin kuusikymmentä vuotta.

Puumajan lattialle kaikki käpertyvät nukkumaan ja Tylli päättää aloittaa itsenäistymisen seuraavana päivänä. Pulla vehnänen ajattelee ihmisten olevan hassuja, mutta nämä kolme tiettyä ihmistä ovat kaikkein hassuimpia.

Kirja on ihanasti kuvitettu. Kuvat ovat suuria ja tekstiä on vain vähän. Tarina on muutenkin melko lyhyt, joten pienemmätkin jaksavat sen kuunnella. Juuri sopiva satu illalla ennen nukkumaanmenoa luettavaksi. Ihana kertomus itsenäistymisestä ja siitä kuinka itsenäistyvänkään ei tarvitse jäädä yksin vaan voi myös käpertyä rakkaiden kainaloon.


Alina Suopuro

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page