top of page
  • Writer's pictureToimitus

Rikospoliisin silmin

Kirja ilmestyi lokakuussa 2022. Kustantaja Tammi.


Teos on tietokirja Suomen tunnetuimmista rikoksista ja onnettomuuksista, jonka tekijä on rikosylikonstaapeli, palkittu dekkaristi Niko Rantsi, joka työskentelee Keskusrikospoliisissa. Nko Rantsi valottaa vakavia rikos- ja onnettomuustapauksia poliisin näkökulmasta. Kirjassa käsitellyt parikymmentä tapausta antavat lukijalle ainutlaatuisen näköalan poliisityöhön.


Rantsi kirjoittaa tapauksista yli kahdenkymmenen vuoden ajalta ja kolmenkymmenen vuoden poliisikokemuksella. Hän on ollut mukana Thaimaan tsunamin, Turun terrori-iskun, Hyvinkään ammuskelun, Porvoon ja Tampereen poliisien murhayritysten ja Arctic Sea -aluksen kaappauksen tutkinnassa. Hän myös nostaa esiin useita vähemmälle huomiolle jääneitä mutta pitkäjänteistä ryhmätyöskentelyä vaatineita rikoksia, joiden ratkeaminen on ollut työvoitto. Rantsin omakohtainen kokemus virkamiehen maalittamisesta ja vainoamisesta osoittaa, että myös poliisi voi joutua rikoksen uhriksi. Kirjassaan Rantsi käsittelee myös poliisien työssä jaksamista. Sitä, miten vaativien tehtävien purkukeskustelut ja post-traumatyöpajatoiminta ovat kehittyneet vuosikymmenien aikana.


Niko Rantsi on Keskusrikospoliisin rikosylikonstaapeli, uhrintunnistusyksikön jäsen ja dekkarikirjailija. Hänellä on 24 vuoden tutkintakokemus väkivaltarikollisuudesta ja muusta vakavasta rikollisuudesta. Rantsi on julkaissut kaksi dekkaria Sinun puolestasi vuodatettu (2020) ja Kuka viereesi jää (2021). Hänelle myönnettiin Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka 2021 -palkinto parhaasta kotimaisesta rikoskirjasta.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page