top of page
  • Writer's pictureToimitus

Toinen meistä kuolee tänään


Anna Karolina: INTO, 2022 Suomeksi: Jonna Joskitt-Pöyry


Kaksossisarukset Jasmine ja Nicolas Moretti viettävät jouluaattoiltaa pubissa Tukholmassa, koska kumpikaan heistä ei halua mennä isänsä ja tämän nykyisen vaimon luo joulunviettoon. Jasmine muistaa viinin ja oluen naukkailun aikana, että ennustaja on sanonut, että toinen heistä ei elä 30-vuotiaaksi. Joulupäivänä, siis huomenna he täyttävät 30. Napattuaan vessassa viivat kokaa he lähtevät Jasminen asunnolle. Siellä Jasmine tarjoaa vielä tabuja. Yöllä Niclas havahtuu ihan pöllyssä ja huomaa makaavansa pää siskonsa sylissä. Joka paikassa on verta ja Jasminen kurkku on viilletty auki.

Kaikki pitävät Niclasta (entistä huippujalkapalloilijaa) syyllisenä ja poliisipäällikkö Hellberg on jo sorvaamassa lehdistölle lausuntoa, että asia on käytännössä selvä. Ylimielisyys kostautuu lopussa. Sisarusten isä Giorgio ei halua nyt olla tekemisissä poikansa kanssa, ei myöskään uusi vaimo Vera. Velipuoli Daniel on kauhuissaan asiasta.

Sattumalta poliisilaitoksella oleva pahamaineinen puolustusasianajaja Angela Köhler ottaa hoitaakseen Niclaksen puolustuksen. Angela löytää virasta erotetun alkavan alkoholismin kanssa taistelevan etevän poliisin, Ebba Tapperin, avustavaksi juristiksi toimistoonsa. He alkavat kerätä tiedonmurusia Niclaksen ja varsinkin Jasminen menneisyydestä ja viimeaikaisista edesottamuksista. Ebballa on ”apuna” poliisitutkija, Simon, joka hieman karsaan oloisesti tekee yhteistyötä Ebban kanssa. Pubi-illan tapahtumissa on outoja piirteitä ja Jasminen asunnon ovella aattoyönä käyneellä joulupukillakin on tietty osuus. Taustalta alkaa paljastua lasten hyväksikäytön verkkoa, johon Jasmine ja Niclas ovat aikanaan takertuneet. Kuka tai ketkä ovat hyväksikäyttäjiä? Useat aluksi kivenkovilta näyttäneet alibit murtuvat. Angelan ja Ebban yhteistyökään ei koko ajan ole saumatonta. Vähitellen varmistuu, ettei Niclas ole murhaaja. Surmatyön on tehnyt toinen henkilö. Kuka?

Kirjan tapahtumat tiivistyvät loppua kohden niin, että ainakin viimeiset sata sivua on lähes pakko lukea yhteen menoon. Älä missään tapauksessa katso viimeisiä lukuja ennakkoon. Jos kuitenkin vilkuilet, älä edes avaa kolmea viimeistä sivua ennen kuin ne tulevat vastaan.

Anna Karolina on jo kirjoittanut kaksi muutakin Angela – Ebba -kirjaa. Niitä Suomeen odottelen.


Risto Lindholm, lukija

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page